Een YouTube video afspelen

Top  Previous  Next

Het rechtstreeks streamen van een YouTube video in Tell-e is niet mogelijk. Vaak is dit ook niet wenselijk omdat de video niet zal wijzigen maar wel iedere keer opnieuw gedownload zal worden wat veel bandbreedte verbruikt. Via onderstaande stappen kunt u de gratis applicatie Youtube Downloader HD (N.B. niet van Silva IT) downloaden en installeren waarmee u YouTube video's kunt downloaden. Nadat u de video heeft gedownload kunt u deze toevoegen als Video (bestand) Block aan uw presentatie.

Downloaden

Open de volgende URL in een webbrowser:

http://youtube-downloader-hd.en.softonic.com/

Druk op de knop Free Download. U wordt doorverwezen naar een nieuwe webpagina.

Om te voorkomen dat er een download manager wordt geïnstalleerd dient u op de tekst Alternative YouTube HD dowload te klikken. De download zal vervolgens starten.

Installeren

Voer het bij Downloaden gedownloade setupbestand uit.

Druk op Next.

Selecteer I accept the agreement nadat u deze hebt doorgelezen en druk op Next.

Druk op Next.

Druk op Next.

Indien geen snelkoppeling op het bureaublad wilt zet u het vinkje bij Create a desktop icon uit. Druk op Next.

Hier wordt u gevraagd om software te installeren die u verder niet nodig heeft voor het downloaden van YouTube video's. U wordt aangeraden het vinkje uit te zetten alvorens te drukken op Next.

Hier wordt u gevraagd om software te installeren die u verder niet nodig heeft voor het downloaden van YouTube video's. U wordt aangeraden te kiezen voor I do not accept alvorens te drukken op Next.

Druk op Install. De software wordt nu geïnstalleerd.

De software is nu geïnstalleerd. Indien u hiermee meteen aan de slag wilt gaan laat u het bovenste vinkje aanstaan. De onderste twee kunt u uitzetten. Druk tenslotte op Finish.

Een video downloaden

Start Youtube Downloader HD via

Start > Alle programma's > Youtube Downloader HD > Youtube Downloader HD

Open de gewenste YouTube video in een webbrowser en kopieer de URL.

1.Selecteer als bestandsformaat altijd MP4. De kwaliteit kunt u zelf bepalen.

2.Plak de bij Stap 2 gekopieerde URL in het veld Video URL.

3.Bepaal waar de video opgeslagen dient te worden.

4.Druk op Download.

N.B. Het kan zijn dat de video niet beschikbaar is in de door u geselecteerde kwaliteit. U krijgt hier dan een melding van en de vraag of u wilt proberen deze te downloaden in een lagere kwaliteit. Mocht de video in zijn geheel niet beschikbaar zijn als MP4 dan wordt gevraagd om deze te downloaden als FLV. Het FLV formaat wordt echter niet ondersteund in Tell-e 3.

Wanneer de video succesvol is gedownload ontvangt u hiervan een melding. Druk op OK.

Indien u nog een video wilt downloaden herhaal dan stap 2 tot en met 4. Anders kunt u Youtube Downloader HD afsluiten.

U kunt de gedownloade video nu toevoegen aan uw presentatie in Tell-e Create 3 als Video (bestand) Block.