Pagina's

Top  Previous  Next

In deze dialoog kunt u aangeven welke eigenschappen nieuwe pagina's standaard hebben. Iedere eigenschap is in de presentatie per pagina weer aan te passen. Echter door het instellen van standaard eigenschappen, zoals bijvoorbeeld een achtergrond afbeelding, hoeft u niet telkens dezelfde instelling weer handmatig toe te passen op een nieuwe pagina.

Schermafbeelding

Algemeen

Algemeen

Iedere pagina heeft een tijdsduur. Wanneer deze is verstreken wordt de volgende pagina getoond. Hier kunt u aangeven wat de standaard tijdsduur is van een nieuwe pagina. In de presentatie kunt u, indien gewenst, de tijdsduur per pagina weer aanpassen.

Welke instelling?

De tijdsduur van een pagina is afhankelijk van de informatie die erop staat. Toont u een video dan dient de duur van de pagina uiteraard gelijk te zijn aan de duur van de video. Voor een standaard pagina met een bescheiden hoeveelheid tekst en enkele afbeeldingen is een tijdsduur van 10 - 15 seconden gangbaar.

Achtergrond

Algemeen

Hier kunt u, door op de knop met de drie puntjes te klikken, een afbeelding instellen die op iedere nieuwe pagina in de presentatie standaard gebruikt zal worden. In de presentatie kunt u, indien gewenst, de afbeelding per pagina weer aanpassen of verwijderen.

Wanneer u drukt op de knop Geen wordt de ingestelde achtergrondafbeelding verwijderd. Het bestand zelf blijft gewoon behouden.

Welke instelling?

Een achtergrondafbeelding wordt standaard paginavullend getoond en kan niet per ongeluk worden versleept omdat deze niet te selecteren is. Om die reden is het een uitstekende manier om snel uw pagina vorm te geven. Hieronder treft u een aantal voorbeelden aan van achtergrondafbeeldingen. Iedere afbeelding is bedoeld voor een pagina met een bepaald thema.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Deze afbeelding biedt ruimte aan bijvoorbeeld twee boven elkaar geplaatste stukken tekst aan de linkerzijde en een afbeelding aan de rechterzijde.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

In deze afbeelding kunt u perfect een Tekst (RSS) Block weergeven. Bovenin komt de titel van het bericht te staan en onderin de inhoud.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Onderin deze afbeelding is ruimte voor twee Tickertapes, bijvoorbeeld een met file nieuws en een met algemeen nieuws. Door beiden een andere snelheid en vormgeving te geven is het voor de gebruiker eenvoudig om het onderscheidt te kunnen maken.

Algemeen

Indien u geen gebruik maakt van een achtergrondafbeelding zal een egale kleur worden gebruikt. U kunt hier de kleur instellen die standaard door iedere nieuwe pagina gebruikt zal worden. In de presentatie kunt u, indien gewenst, de kleur per pagina weer aanpassen of vervangen door een achtergrondafbeelding.

Welke instelling?

U wordt aangeraden gebruik te maken van een achtergrondafbeelding omdat dit het vormgeven van een presentatie versneld en voor een uniforme uitstraling zorgt. Kiest u toch voor een kleur dan zal de keuze afhankelijk zijn van de overige content op het scherm.

Animatie

Algemeen

Wanneer u op de knop met de drie puntjes klikt verschijnt een dialoog waarin u een animatie kunt selecteren. Deze animatie wordt getoond wanneer de pagina verschijnt. De hier ingestelde animatie zal standaard worden ingesteld voor iedere nieuwe pagina. In de presentatie kunt u, indien gewenst, de animatie per pagina weer aanpassen of verwijderen.

Door op de knop Geen te drukken verwijderd u de ingestelde animatie.

Welke instelling?

Welke animatie u kiest is volledig afhankelijk van uw voorkeur en de gewenste uitstraling van de presentatie. Het is echter aan te raden om wel gebruik te maken van een animatie omdat deze het volledige scherm 'ververst' wat de levensduur van uw beeldscherm ten goede komt en de kans op inbranden verkleint.

Algemeen

Wanneer u een animatie heeft geselecteerd kunt u hier aangeven hoelang deze duurt. De tijdsduur van de animatie kan nooit langer zijn dan de tijdsduur van de pagina. De tijdsduur van de pagina start namelijk op het moment dat de animatie start.

Welke instelling?

Meestal wordt een animatie van 1-2 seconden gebruikt. Dit zorgt voor een vlotte, soepele overgang tussen de verschillende pagina's.