Blocks

Top  Previous  Next

In deze dialoog kunt u aangeven welke eigenschappen nieuwe Blocks standaard hebben. Iedere eigenschap is in de presentatie per Block weer aan te passen. Echter door het instellen van standaard eigenschappen, zoals bijvoorbeeld een lettertype, hoeft u niet telkens dezelfde instelling weer handmatig toe te passen op een nieuw Block.

 

Schermafbeelding

 

 

 

Lettertype

 

Algemeen

 

Hier kunt u alle lettertype gerelateerde instellingen voor Blocks die gebruik maken van tekst instellen. De instellingen zullen eenieder bekend voorkomen en mocht u toch nog twijfelen over wat een instelling doet dan ziet u het resultaat direct middels het Voorbeeld. In de presentatie kunt u, indien gewenst, de instellingen per Block weer aanpassen.

 

Welke instelling?

 

Welke instellingen u gebruikt is uiteraard volledig afhankelijk van het doel van uw presentatie. Gebruik echter niet een te klein lettertype omdat er vaak van enige afstand naar de presentatie wordt gekeken.

 

Tickertape

 

 

Algemeen

 

Een Tickertape toont een reeks berichten achter elkaar, bijvoorbeeld nieuwsberichten. Ieder bericht kun u van het volgende bericht scheiden door gebruik te maken van een scheidingsteken. Het hier ingestelde scheidingsteken zal gebruikt worden voor alle Tickertapes die u nieuw toevoegt aan uw presentatie. In de presentatie kunt u, indien gewenst, het scheidingsteken per Tickertape weer aanpassen.

 

Welke instellingen?

 

Vaak worden een of meerdere streepjes gebruikt om de berichten van elkaar te scheiden, bijvoorbeeld '-' of '---'.

 

 

Algemeen

 

Een Tickertape loopt met een constante snelheid welke u hier kunt instellen. Deze snelheid zal worden gebruikt voor alle Tickertapes die u nieuw aan uw presentatie toevoegt. In de presentatie kunt u, indien gewenst, de snelheid per Tickertape weer aanpassen.

 

Welke instelling?

 

De snelheid kan variëren van 1 (langzaam) tot 5 (snel). In de praktijk wordt vaak gekozen voor een snelheid van 3-4.