U kunt hier de eigenschappen van een URL bron wijzigen.

Relevante Blocks

Afbeelding (URL)

Weerradar (URL)

Welke instelling?

Kies bijvoorkeur een naam die omschrijft welke informatie er in de bron staat. Verwijst de bron naar een afbeelding van de aanbieding van de dag dan zou dagaanbieding een goede naam zijn.

Algemeen

Hier dient u de URL op te geven van de gegevens die u wilt tonen.

Onder het invoerveld voor de URL staan een drietal knoppen: http://, https:// en www.. De tekst die op de knop staat wordt letterlijk in het invoerveld geplaatst. Wanneer u een URL intypt in plaats van deze te kopiëren/plakken hoeft u deze veelvoorkomende teksten niet zelf in te typen.

Welke instelling?

Wilt u een afbeelding op een webpagina weergeven dan kunt u de URL hiervan achterhalen door een rechtermuisklik te geven op de afbeelding en, in het geval van Internet Explorer, te kiezen voor eigenschappen. Er opent dan een dialoog waarin de URL staat vermeld. Deze kunt u vervolgens weer kopiëren en plakken in Tell-e 3.

Algemeen

Een van de grote voordelen van Tell-e 3 is het zelfstandig actueel houden van uw presentaties wanneer deze gebruik maken van informatie afkomstig van het internet. Middels de verversingstijd kunt u aangeven met welke frequentie Tell-e 3 een update dient te downloaden van de door u opgegeven bron.

Welke instelling

Welke verversingstijd u dient te kiezen is afhankelijk van hoe vaak de bron wordt ververst. Een RSS feed van een nieuwssite zal waarschijnlijk iedere 10 -15 minuten wel een update hebben. Een verversingstijd van 10 minuten is dus aan te raden. Het actuele weer zal echter minder snel wijzigen. In dat geval is een verversingstijd van bijvoorbeeld 60 minuten voldoende.

U wordt afgeraden de verversingstijd korter te zetten dan 10 minuten, tenzij dit noodzakelijk is.

Animatie

Deze instelling zijn alleen zichtbaar wanneer u een geanimeerde URL als bron gebruikt.

Algemeen

Een geanimeerde URL verwijst naar een geanimeerde afbeelding van het type GIF. U zult hier gebruik van maken bij het weergeven van een weerrader. Deze bestaan vaak uit een basisafbeelding waar bovenop, achtereenvolgens een aantal transparante afbeelding worden getoond. Hierdoor lijkt de afbeelding geanimeerd. Door bevriezen aan te vinken blijft de basisafbeelding zichtbaar en worden de volgende afbeeldingen hier bovenop getoond.

Welke instelling?

U kunt dit het beste uitproberen door de presentatie eenmaal af te spelen met deze optie aan en eenmaal zonder. Wanneer u het resultaat vergelijkt met de oorspronkelijke afbeelding op de website ziet u vanzelf welke instelling de juiste is.

Algemeen

Zoals hierboven bij Eerst frame bevriezen is uitgelegd bestaat een geanimeerde afbeelding uit meerdere losse afbeeldingen die opeenvolgend worden getoond. Hier stelt u in met welke snelheid dat gebeurd, uitgedrukt in milliseconden.

Welke instelling?

Dit is afhankelijk van uw voorkeur. Standaard staat deze instelling op 1000 milliseconden, wat gelijk is aan 1 seconde. Iedere seconde wordt dus een volgende afbeelding getoond. Wanneer u de presentatie afspeelt kunt u zien wat het resultaat is en of u de snelheid dient te verhogen of verlagen.