RSS feed

Top  Previous  Next

U kunt hier de eigenschappen van een RSS feed bron wijzigen.

Schermafbeelding

Relevante Blocks

Text (RSS feed)

Tickertape (RSS feed)

Algemeen

Algemeen

De naam wordt gebruikt om vanuit verschillende plaatsen binnen Tell-e Create 3 naar deze bron te verwijzen.

Welke instelling?

Kies bijvoorkeur een naam die omschrijft welke informatie er in de bron staat. Geeft u de URL op van het algemene nieuws van een nieuwssite dan zou Naam nieuwssite (algemeen) een goede naam zijn.

Algemeen

Hier dient u de URL op te geven van de gegevens die u wilt tonen.

Onder het invoerveld voor de URL staan een drietal knoppen: http://, https:// en www.. De tekst die op de knop staat wordt letterlijk in het invoerveld geplaatst. Wanneer u een URL intypt in plaats van deze te kopiëren/plakken hoeft u deze veelvoorkomende teksten niet zelf in te typen.

Welke instelling?

De URL zal altijd verwijzen naar een RSS feed. U dient de RSS feed te openen in uw webbrowser en de URL een-op-een te kopiëren uit de adresbalk. Deze kunt u vervolgens weer plakken in Tell-e 3.

Met de bibliotheek knop kunt u nieuwe bronnen toevoegen aan uw bibliotheek waar ze worden opgeslagen. Reeds opgeslagen bronnen kunt u rechtstreeks in deze bron plaatsen. Hierdoor kunt u snel en eenvoudig veelgebruikte bronnen hergebruiken.

Algemeen

Een van de grote voordelen van Tell-e 3 is het zelfstandig actueel houden van uw presentaties wanneer deze gebruik maken van informatie afkomstig van het internet. Middels de verversingstijd kunt u aangeven met welke frequentie Tell-e 3 een update dient te downloaden van de door u opgegeven bron.

Welke instelling

Welke verversingstijd u dient te kiezen is afhankelijk van hoe vaak de bron wordt ververst. Een RSS feed van een nieuwssite zal waarschijnlijk iedere 10 -15 minuten wel een update hebben. Een verversingstijd van 10 minuten is dus aan te raden. Het actuele weer zal echter minder snel wijzigen. In dat geval is een verversingstijd van bijvoorbeeld 60 minuten voldoende.

U wordt afgeraden de verversingstijd korter te zetten dan 10 minuten, tenzij dit noodzakelijk is.

Text (RSS) Block

Algemeen

Een Tekst (RSS) Block geeft de titel of de omschrijving weer van een item uit een RSS feed. Een RSS feed bestaat echter veelal uit meerdere items die allen getoond moeten worden. Hier geeft u aan hoelang één item zichtbaar is.

Welke instelling?

Dit is afhankelijk van uw voorkeur. Gaat het om nieuwsberichten waarbij zowel de titel als de omschrijving wordt getoond dan is 10 seconden vaak een goede interval. Toont u meerdere Tekst (RSS) Blocks onder elkaar, bijvoorbeeld een prijslijst, dan is 20-30 seconden een betere keuze.