Locatie

Top  Previous  Next

U kunt hier de eigenschappen van een locatie bron wijzigen.

 

Schermafbeelding

 

 

Relevante Blocks

 

Algemeen

 

 

Algemeen

 

De naam wordt gebruikt om vanuit verschillende plaatsen binnen Tell-e Create 3 naar deze bron te verwijzen.

 

Welke instelling?

 

Kies bijvoorkeur een naam die omschrijft welke informatie er in de bron staat. Geeft u de locatiecode van Tilburg op dan zou Tilburg een goede naam zijn.

 

 

Algemeen

 

Hier dient u de locatiecode op te geven van de plaats waarvan u de gegevens wilt tonen.

 

Welke instelling?

 

Tell-e 3 maakt gebruik van de locatiecodes van Weather.com. U kunt de locatiecode voor uw relevante plaats als volgt opvragen:

 

1. Ga naar http://www.weather.com/

2.Voer de naam van de relevante plaats in, hieronder aangegeven middels een groene pijl. Druk vervolgens op de Enter of klik op de plaatsnaam indien deze verschijnt in de dropdownbox.

 

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

 

3.Kopieer de locatiecode uit de adresbalk. Het gaat hierbij uitsluitend om de code die (voor Nederland) begint met NLXX en eindigt voor de dubbele punt.

 

http://www.weather.com/weather/today/l/NLXX0018:1:NL

 

In dit voorbeeld hebben we dus de locatiecode opgezocht van Utrecht: NLXX0018.

 

4.Voer deze locatiecode in het veld Locatie in.

 

Content die afkomstig is van het internet, zoals RSS feeds of weerradar informatie, wordt aangeleverd door derden. Het gebruik hiervan kan onderhevig zijn aan bepaalde voorwaarden. U dient er zelf zorg voor te dragen dat u deze voorwaarden niet schendt. Silva IT is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de inhoud van deze content of de gevolgen van het gebruik ervan door u als Tell-e gebruiker.

 

 

Algemeen

 

Een van de grote voordelen van Tell-e 3 is het zelfstandig actueel houden van uw presentaties wanneer deze gebruik maken van informatie afkomstig van het internet. Middels de verversingstijd kunt u aangeven met welke frequentie Tell-e 3 een update dient te downloaden van de door u opgegeven bron.

 

Welke instelling

 

Welke verversingstijd u dient te kiezen is afhankelijk van hoe vaak de bron wordt ververst. Een RSS feed van een nieuwssite zal waarschijnlijk iedere 10 -15 minuten wel een update hebben. Een verversingstijd van 10 minuten is dus aan te raden. Het actuele weer zal echter minder snel wijzigen. In dat geval is een verversingstijd van bijvoorbeeld 60 minuten voldoende.

 

U wordt afgeraden de verversingstijd korter te zetten dan 10 minuten, tenzij dit noodzakelijk is.